Arabesque

dance academy

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur at vero adipiscing elit, sed do eiusmod.

Welkom bij Balletschool Capriccio!

Ons verhaal

Biografie

Balletschool Capriccio is ontstaan als afdeling van de turnkring JEM Genk. Er werd enkel balletles gegeven aan de turners om hun sierlijkheid te verbeteren. In januari 1986 werd de balletschool opgericht als vzw onder de naam Capriccio. Capriccio is een term uit de muziek die staat voor levendig, vrij van vorm, vol originele en verrassende wendingen. Dat is precies wat wij met dans nog steeds willen doen.

De school werd 25 jaar geleid door de familie Fagard. In 2011 werd de fakkel doorgegeven, Karin Vancraybex en Rita Neirynck zorgen sindsdien voor de organisatie van de school. Naast het administratieve luik is er natuurlijk een groot stuk creativiteit elk jaar wordt er een origineel optreden in mekaar gezet. Liesl Ferson en Elise Ferson zijn het creatieve brein van balletschool Capriccio.

Het aantal klassen in onze school groeide doorheen de jaren en de groep werd steeds groter. Onze jaarlijkse voorstellingen blijven een enorm succes en daarom besliste we in 2016 om de groep te splitsen en jaarlijks 2 voorstellingen te geven. Zo krijgen zowel de jongste ballerinatjes als onze gevorderde dansers hun eigen moment om te schitteren op het podium.

De afgelopen jaren brachten onze jongste leerlingen de voorstellingen Pipi Langkous, Mongolfiera, Barbie en de Notenkraker en Mary Poppins.

Op het podium van C-Mine schitterden onze dansers in de originele voorstellingen Black Swan, Revenge, Avatar, Anonimity en Maleficent. We kijken uit naar nog veel meer schitterende voorstellingen gebracht als een prachtig dansverhaal.

Onze balletschool is door de jaren heen niet alleen groter geworden, maar het niveau stijgt ook elk jaar. Dit is dankzij verschillende professionele opgeleide juffrouwen die sinds 2014 werden aangenomen, dankzij de juffrouwen die stages volgden over heel België om onze dansers tot hun uiterste te drijven en dankzij de juffen die bij ons de opleiding genoten en hun passie nu doorgeven aan onze leerlingen. Wij trachten niet alleen een hoog niveau te halen, maar ook plezier te beleven in de lessen. Om het individuele niveau van elke leerling te bepalen houden wij om de 2 jaar een intern examen waarbij de leerlingen worden beoordeeld door een interne jury.

Onze balletschool vindt niet alleen het niveau belangrijk, maar ook de groepsdynamiek, plezier en wederzijds respect. Wij werken sinds 2017 verschillende thema’s uit in onze lessen, zorgen ervoor dat de leerlingen hun eigenheid behouden door improvisatie elementen. We bieden een luisterend oor voor nieuwe voorstellen en ideeën van onze docenten en leerlingen. Onze balletschool tracht zijn leerlingen te ontplooien tot mooie dansers die hun passie kunnen uiten door zelf te dansen, les te geven of van hun passie hun werk te maken met een bijkomende opleiding.
Balletschool Capriccio is uitgegroeid tot een grote, kwalitatieve school die wilt blijven groeien en tracht steeds meer kwaliteit aan te bieden.

Ons dansaanbod

Kleuterballet
Klassiek ballet
Jazz dance
Moderne dans